Repeterande bokning – Klusterbokning

Ibland vill man göra en likadan bokning, på samma tid under många veckor. Det kan vara bokningar för ett veckomöte, en spärrbokning av en lokal för tekniksupport eller schemaläggning av ett regelbundet schema. Då kan man använda sig av klusterbokning.

För att komma till TimeEdits klusterläge, gör så här:

Högerklicka på kolumnrubriken, dvs i den ruta där det står ett datum. Du får nu upp en meny med olika val för vad du kan ha som kolumnrubrik i stället för datum.

Välj Ändra rubrik ->Veckodag. Kalendern ställer sig nu i ett läge där den visar måndag till söndag en ospecificerad vecka.

Välj de veckor du vill att din bokning skall ligga i, i menyn som nu syns längst ner till höger, jämte valda-listan. Du väljer veckor genom Ctrl+klick på önskade veckor. Du kan alltid se vilka veckor som är valda, längst upp till vänster i din kalender.

Fyll i din valdalista med de objekt du önskar boka och rita in din bokning som vanligt. Om något objekt är upptaget de valda veckorna kommer detta att synas som förhinder i din kalender, precis som när man gör vanliga bokningar.

Bokningen lägger sig nu de valda veckorna. Så länge bokningarna ligger på samma tid varje vecka och med samma objekt i bokningarna, kan bokningarna i klustret ändras och ombokas på samma sätt som när man ombokar en vanlig bokning. Ändringarna slår då igenom på samtliga bokningar i klustret.

Instruktionsfilm

Sidansvarig: srsbygg.luse | 2022-08-12